Gå til hovedindhold

Ryge- og nikotinstop

Læs mere om ryge- og nikotinstop.

Indhold

  Kvit tobak og nikotin

  Du har mulighed for at få hjælp til at kvitte tobak/nikotin på et ryge- og nikotinstopkursus på Sundhedscenteret eller på et af apotekerne i kommunen.

  Forløbet består af 6 samtaler med en rygestop rådgiver. Mellem 2. og 3. mødegang sættes en ryge-/nikotinstopdato. 

  Kurset understøtter din motivation for ryge-/nikotinstop og hjælper dig med at bryde vaner og tackle ryge-/nikotintrangen. Du vil ligeledes få redskaber til at fastholde dit ryge-/nikotinstop i fremtiden.

  Du har også mulighed for at få hjælp til at kvitte tobak/nikotinen på et ryge- nikotinstopkursus på Sundhedscenteret eller apoteket.

  Kurset starter med en indledende samtale hos din ryge- nikotinstoprådgiver. Herefter mødes du med gruppen 5 gange. Mellem 2. og 3 mødegang sætter gruppen en fælles ryge- nikotinstopdato. Hver mødegang varer 2 timer.

  Kurset understøtter din motivation for ryge- nikotinstop og hjælper dig med at bryde vaner og tackle ryge- nikotintrangen. Du vil ligeledes få redskaber til at fastholde dit ryge- nikotinstop i fremtiden.

  Hvis du melder dig til ”røgfrit Liv”, skal du være indstillet på at stoppe rygningen/nikotinen undervejs, men du behøver ikke at være røgfri, når du starter.

  Tilmelding kan ske her.

  Tilbuddet er rettet til virksomheder i Aabenraa Kommune med ansatte , der har et ønske om at stoppe tobak/nikotin.

  Praktiske oplysninger og tilmelding, se kontaktinformation nederst på siden.

  Aabenraa Kommune tilbyder i samarbejde med Aabenraa Jordemoderkonsultation hjælp til gravide og/eller deres partner, der ønsker et røg-/nikotinfrit liv for deres nye familie. Du mødes med en rygestoprådgiver og planlægger et forløb, så det passer til dine behov.

  Når du melder dig et ryge-/nikotinstopforløb i Aabenraa Jordemoderkonsultation, skal du være indstillet på at stoppe tobak/nikotinen undervejs. Det er altså ikke nødvendigt at være røg-/nikotinfri, når du starter.

  Både du og din partner kan få hjælp til ryge-/nikotinstop.

  Rådgivningen er betalt af Aabenraa Kommunes Sundhedscenter og er derfor helt gratis for dig.

  Du får:

  • Hjælp til at forberede dit ryge-/nikotinstop
  • Vejledning om helbredsfordele for dig og dit barn, vægt, abstinenser, nikotinafhængighed mm.
  • Støtte fra rådgiveren
  • Støtte til at lære dine nikotinvaner at kende, så du lettere kan bryde dem
  • Tips og idéer til, hvordan du kan holde tankerne væk fra tobakken/nikotinen og tackle ryge-/nikotintrangen, når den opstår.

  Tilmelding: rygestop@aabenraa.dk tlf.: 73768888 eller via din jordemoder.

  Ved at få rådgivning af en professionel rådgiver, øger du dine chancer for at blive tobak-/nikotinfri.

  Vi har mulighed for at give dig et individuelt rådgivningstilbud. Du kan tilmelde dig ved at sende dit navn og telefonnummer til rygestop@aabenraa.dk og skrive ’’Rygestop for unge’’ i emnefeltet. Så vil du blive kontaktet af rådgiver.

  Rådgivningen varetages af en rådgiver, der er særligt uddannet til at arbejde med unge. Sammen aftaler i dit forløb, hvor der er mulighed for i alt 5 personlige samtaler. Møderne kan foregå på din skole.

  Kontakt

  Anne Birgit Riis Gram

  Telefon: 51188231

  E-mail: abrii@aabenraa.dk